2014. március 20., csütörtök

Jóváhagyta az MLSZ az Újpest indulási jogának átruházását

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén jóváhagyta az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási jogának átruházását az Újpesti Torna Egyletre. A határozat akkor lép hatályba, ha a Fővárosi Törvényszék által az Újpest FC Kft.-hez kirendelt vagyonfelügyelő jóváhagyja.
Az MLSZ honlapján olvasható közlemény szerint az elnökség a sporttörvény rendelkezéseivel összhangban, sportszakmai és sportjogi szempontokat vizsgálva hozta meg döntését.
Az ügy háttere, hogy az UTE azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez: a licencjogot átvinné a futballklubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet tulajdonos szerint a labdarúgóklub offshore-cégek hálójába került.
Az érintett cégek felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, és ha a felszámolás jogerőre emelkedik, az MLSZ szabályzata szerint az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot kizárják a bajnokságból és legfeljebb a harmadik vonalban indulhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése